opdrachten.jpg

Hoezo Human Resource? Human Being zal je bedoelen!

Een paar maanden geleden werd ik door een vriend van een vriend geïntroduceerd bij Cis, die met hem in hetzelfde kantorenpand zit. Ik moest Cis beslist ontmoeten vond hij. Want er zou een enorme klik zijn.

Altijd leuk om nieuwe mensen te treffen. Maar dit soort ontmoetingen springen eruit. Dat zijn cadeautjes met een bovengemiddelde verwachtingswaarde.

Dominostenen in…
De kennismaking met Cis stelde inderdaad niet teleur, integendeel. Het was een begin van een reeks gebeurtenissen waardoor zelfs het fundament van Hidden Values anders op zijn plek viel.

Ruim drie jaar ben ik voor opdrachtgevers op zoek naar hun verborgen waarden en talenten. Om tastbaar te krijgen welke ze al in huis hebben. En hoe deze slimmer in te zetten zijn. Met business blind dates hengelde ik voor hen de buitenwereld naar binnen zodat er nieuwe business combinaties konden ontstaan.

Dat kreeg ik bij de blind date met Cis terug…

canstockphoto25892699

…beweging
Van tevoren hadden we contact waarin hij me uitlegde wat zijn bedrijf deed. Cis werkt bij ACTme, waar hij verantwoordelijk is voor de doelgroep jongeren. Centraal in hun dienstverlening staat een psychometrisch meetinstrument (ACT: Analytical Competence Tool) dat behalve van teksten ook gebruik maakt van gevalideerde beelden.

Die combinatie is uniek. Op beelden reageren we namelijk impulsiever dan op teksten. Die komen slechts op cognitief niveau binnen. Dat maakt het mogelijk om in de meting onderscheid te maken tussen natuurlijke c.q. aangeleerde competenties en innerlijke drijfveren van een persoon.

“The proof of the pudding is in eating it”

canstockphoto17264247

Cis proefde scepsis bij mij over de telefoon en bood mij aan de meting te doen. Dat was in 12 minuten gepiept. Bij onze afspraak heeft hij mij ondertiteling bij mijn meetresultaten gegeven.

Er vielen voor mij bepaalde steentjes van mijn eigen gedrag op een andere plaats. Er kwam zelfs een laag naar boven die ik zelf nog maar net aan het ontdekken ben. Ik was onder de indruk. Met zo’n laagdrempelige on-line tool.

Onbewuste? Geen idee….
Dat het onbewuste een rol speelt bij de ontwikkeling van talenten, ben ik als leidinggevende vaak genoeg tegengekomen. Wat mij het meest is bijgebleven, zijn de mensen die in hun jeugd gepest zijn. Dat kan twee kanten opgaan.

canstockphoto1462427

De een wordt erg assertief en de ander extreem teruggetrokken. Beide conditioneringen zijn aangeleerd gedrag, maar de mensen zijn zich daar niet (meer) bewust van. Blijven ze daarin hangen? Dan verspillen ze een hoop energie en laten ze veel mogelijkheden onbenut.

Vervolg
Inmiddels heb ik ook Eduard en Rudie ontmoet, die vijf jaar geleden met ACTme gestart zijn. Eduard is het technische brein. Hij zorgt o.a. voor de doorontwikkeling van instrumenten en data-analyse. Terwijl zij (Rudie) jarenlange praktische management/directie ervaring inbrengt.

Hoe ik à la Hidden Values nu met hen een nieuwe business combinatie maak? Met de ACT-tool kan ik mijn trajecten (individueel en met teams) laagdrempeliger insteken. Mijn jarenlange ervaring met competentie management en assessments komt bij een verdere verdieping vanzelf wel uit de kast. Mijn ervaring en netwerk brengt hen weer verder.

Overtuigende instrumenten
De combinatie van Eduard en Rudie is verfrissend. Bij de doorontwikkelde ACT-instrumenten zitten een paar mooie verrassingen:

canstockphoto23355876

1. 720 Feedback
Dit tool filtert de eigen (onbewuste) gevoeligheden van de feedbackgever. Stel dat die gever (extreem) gevoelig is voor autoriteit dan zal de feedbackontvanger al snel als autoritair worden gekenmerkt. Alle feedbackgevers moeten daarom een zogenaamde projectieve correctiemeting invullen. Ik heb feedback niet eerder zo objectief gezien.

2. Burnout onderzoek
Actme heeft onderzoek gedaan naar de bevattelijkheid van mensen voor het ontwikkelen van een burnout. Door te kijken naar de relatie tussen de innerlijke patronen (invloeden van de vroege jeugd) en de mate van beïnvloeding door werk en omgeving op de persoonlijkheid.

Mits er op een geëigende manier rekening is gehouden met de privacy van werknemers, levert dit voor een leidinggevende een schat aan informatie op om uitval te voorkomen.

Als ik achterom kijk, dan…
…had ik deze ACT-tool goed kunnen gebruiken in mijn tijd als leidinggevende binnen de financiële sector. Vooral toen we ons af begonnen te vragen hoe we het fenomeen konden keren dat onze mensen zichzelf ’s ochtends aan de kapstok ophingen en zichzelf pas ’s avonds weer meenamen.

In het weekend spanden onze mensen zich met goede energie wel in voor hun sportvereniging of een andere hobby. Dus met die mensen was helemaal niets mis. Wij deden iets verkeerd. Wij gingen hen ander gedrag, vaardigheden en kennis aanleren. En we stonden helemaal niet stil bij hoe de mensen zelf gebakken waren. We lieten hen in allerlei bochten wringen. Dat sloot niet meer aan bij hun eigen natuur.

canstockphoto24556027

Voor het eerst
Toen zag ik voor het eerst de term ‘Human Being Management’. Dat kwam van Henry Minzberg:

“Human Resources, ik vind het een vreselijk woord. Het verwijst naar economische middelen die worden weggegooid na gebruik. Een middel is een ding. Ik ben geen ding maar een ‘persoon’. Er ligt te veel nadruk op mensen als economische wezens. We zijn toch veel meer dan dat?”

‘Human Being Management’
Soms vallen meerdere stukjes tegelijk op hun plaats. Dan heb je het gevoel van thuiskomen. De heldere filosofie van ACTme klonk me als muziek in de oren:

“Wij inspireren bedrijven in het zien van de hele mens. Oók zijn onbewuste deel. Wij veranderen ‘Human Resource’ in ‘Human Being Management’ met behulp van onze unieke ACT Tool. Mensen worden gelukkiger en organisaties succesvoller. De ultieme win-win situatie.”

Klaar voor de start

Klaar voor de start…
Hoe staat het bij jullie? Is jullie organisatie al klaar voor ‘Human Being Management’? Als je de ambitie hebt om creatiever te worden, te ontmanagen en/of zelfsturende teams te krijgen, dan zou ik me hier maar snel in gaan verdiepen. Hulp nodig? Je weet me te bereiken.

Nog even ter voorkoming van misverstanden. Ik blijf gewoon actief met Hidden Values. Ik heb er een vaste coalitiepartner bij. Om hun community beter te leren kennen, zit ik vanaf nu iedere vrijdag in het pand van ACTme in Den Haag. Als jullie een keer willen langskomen, zijn jullie uiteraard van harte welkom!