aanpak.jpg

Stap voor stap….

Bij specifieke trajecten kan Hidden Values met vaste partners samenwerken. Voorbeelden daarvan zijn:

– Individuele of team coaching: ACT-Individual of ACT-team van ACTme.
– Organisational change: Innovatiescan en introductie seminars Big Data en Data Analyse die gezamenlijk met Decisive Facts zijn ontwikkeld.
– Creativiteitsworkshops, Vooruit Lerend en Theater Interventies: uitgevoerd met Maarten van den Berg en Yolande van der Veer.

Britta: “Grosso modo lopen wij bij alle trajecten deze zeven stappen af om je persoonlijke en organisatorische vraagstukken en bijbehorende uitdagingen helder te krijgen. Hoe de aanpak uiteindelijk wordt, is afhankelijk van de probleemstelling en wensen. Ik neem in een traject een middenpositie in tussen mentor en organisatieadviseur.”

Schaken

1. Het Schaakspel

“Werken lijkt op schaken. Strategie uitzetten, pionnen opofferen, etc. Maar beoefen je dat spel? Vanuit jouw plek op het schaakbord brengen we samen de omgeving, de spelers en hun belangen in kaart. Dit levert je beslist andere inzichten op; op invloed en op hoe jij – in een complexe wereld – je tactiek slimmer kan inzetten. Jouw werk wordt doeltreffender en kost minder inspanning.”

-> Inzicht in omgeving: intakes, interviews

de-bal-stilleggen

2. De bal stilleggen

“Heel veel zaken die je doet, lopen goed. Hoe dat bij anderen overkomt bepalen kleine haakjes, misschien futiliteiten, die je doet of nalaat. We leggen de bal stil, omdat je vanuit stilstand deze subtiele dingen pas ziet. Die kleine verschillen maak ik tastbaar. Vervolgens stellen we ze bij. Met een paar graden verschil in jezelf, bereik je al een grote uitslag een paar meter verderop.”

-> Inzicht in persoonlijke effectiviteit: eerste reflectie, ACT-tool, innovatiescan

de-kleur-veranderen

3. De kleur veranderen

“Daar waar je blij van wordt of energie van krijgt, zit je waardevolle kern. Wat dat precies is maken we samen expliciet. Die specifieke persoonlijke kleur kun je gebruiken om je hele ‘repertoire’ op te frissen. Zodat je authentieker wordt en daarmee effectiever voor je omgeving.”

-> Je genen: ACT-tool/coaching, creativiteitsworkshops

de-choreograaf-in-u

4. De choreograaf in jou

“Ik nodig je uit om eens in de zaal te gaan zitten van je eigen voorstelling. Dat geeft ruimte om te variëren in je programmering. Wat nu op het zijtoneel staat, kan misschien wel meer in de spotlight. En wat zich altijd op de voorgrond dringt, mag weleens naar de coulissen. Dan ontstaat een sterker beeld van jezelf dan voorheen.”

-> Juiste balans: (team) coaching, creativiteitsworkshops, rollenspellen

cultuur-verandering

5. De ramen openen

“Je kijkt wellicht, zonder dat je het zelf weet, altijd door dezelfde ramen naar buiten. Dit doet steeds een appèl op dezelfde kwaliteiten die je in huis hebt. De buitenwereld verandert en vraagt om andere dingen. Wij gaan samen op zoek naar de ongeopende ramen waar verborgen kwaliteiten achter zitten. Deze ‘hidden values’ ontluiken we gezamenlijk door met licht en lucht te experimenteren.”

-> Wat is er al in huis?: (Team) Coaching, Creativiteitsworkshops, innovatiescan

het-spel-veranderen

6. Het spel veranderen

“Wat je in een nieuwe richting uitstraalt, krijg je terug. Je horizon verbreedt zich. Je kennis van andere domeinen groeit. Hoe creëer je ‘wind mee’ voor nieuwe mogelijkheden? Via Business Blind Dates ontmoet je nieuwe mensen die je anders niet was tegengekomen. Wederzijds inspireer je elkaar. Er ontstaan ingrediënten voor een ander spel. Dat van jou, in co-creatie met je omgeving.”

-> Nieuwe mogelijkheden: Innovatiescan, Vooruit Lerend, Business Blind Dates, Introductie Seminars Big Data en Data Analyse, Theater Interventies

verrassingselement-verandering

7. Wildcard

“Op het moment dat je besluit om met mij in zee te gaan, heb jij de regie. Jij bepaalt wanneer je me nodig hebt en waarvoor. Wàt we gaan doen, is mijn wildcard.”

-> Verrassingselement